Fulltime School

Onze fulltime school is een tussenjaar voor jongvolwassenen (17 – 30 jaar) die hun relatie met God willen verdiepen en hun creatieve talent willen ontwikkelen.

We hopen deze fulltime school te starten in het schooljaar van 2025. Tot die tijd volgen wij een ander uitdagend programma waarover wij je bij Art Education graag meer vertellen! 

Jouw plek?

I AM is de juiste plek voor jou als je creativiteit én je geloof wilt combineren. Het is een unieke school met een gevarieerd curriculum, in drie richtingen; beeldende kunst, theater en dans. Bij I AM leren studenten niet alleen creatieve vaardigheden en performen, maar ook om te dienen met hun kunstvorm in sociaal maatschappelijke projecten. Daarnaast krijgen ze de kans om mee te werken aan bekende theaterproducties zoals Wandeltheater Dolorosa en het Theaterweekend. 

De lesweek is....

 …van woensdag tot en met zondag.

Op woensdag wordt er bijbelonderwijs gegeven, wat de basis is voor onze creativiteit. Op donderdag en zaterdag krijgen de studenten les in hun creatieve hoofdvakken, en op vrijdag zijn er gevarieerde lessen: gastlessen, mentorlessen, storytelling, videografie en ondernemerschap. Daarnaast werken onze studenten mee aan sociaal maatschappelijke projecten. 
Op de zondagen krijgen studenten de ruimte om op te treden in de dienst van de gemeente waar de school aan verbonden is, of in een thuisgemeente van de studenten. In de middag zijn er gastcolleges en coachgesprekken.

De fulltime school omvat een uitgebreid lesprogramma verzorgd door vakdocenten, die vanuit Gods liefde de studenten verder helpen ontwikkelen.

De school is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is gratis parkeergelegenheid.

Lesgeld & inschrijven

De kosten voor het eerste fulltime leerjaar houden wij laag. Houdt in de toekomst rekening met een bijdrage van ongeveer 
€4700 (incl. 21% BTW) 

Het lesgeld kan in één keer of  in tien termijnen worden betaald.
Bij betaling in één keer (voor 1 september 2023) ontvang je €200 korting

Bij inschrijving dient het bedrag van €60,- te worden voldaan voor inschrijfkosten. Dit bedrag is niet te restitueren. 

Het lesgeld is exclusief kosten voor een projectweek in Maart. De kosten daarvan bedragen ongeveer €299 per persoon. De student ontvangt daarvoor een aparte factuur.

Omdat I AM niet een geaccrediteerde maar een particuliere school is kunnen studenten geen studiefinanciering en/of reiskostenvergoeding aanvragen.

Wil jij jouw creatieve droom tot leven brengen? 

Volg dan bij I AM online lessen of meldt je aan voor onze Masterclasses!

De fulltime Arts & Discipleschip School zal komend schooljaar nog niet starten. 

Onze drie kunstrichtingen

Beeldende kunst

Bij het hoofdvak beeldende kunst wordt lesgegeven in de volgende gebieden: schilderen, tekenen en beeldend 3D. De studenten leren intuïtief schilderen, technisch schilderen en tekenen. Hierbij komen allerlei technieken aan de orde. In de Beeldend 3D-lessen leren de studenten met diverse materialen sculpturen maken.

De studenten krijgen ook allerlei gastlessen in fotografie, poppen maken, kalligrafie, Bible Arts Journaling, vlaggen maken en decors maken.

DSC_0959beste schilderen

Praktijk: Elk lesblok maken de studenten werkstukken die zij presenteren tijdens de creatieve dienst op school of in een andere kerk. Daarnaast hebben de studenten stages waarbij zij zullen exposeren in verschillende externe locaties, en krijgen ze de gelegenheid om les te geven in hun vak aan mensen uit de omgeving. Ook werken de studenten mee in de vormgeving bij optredens tijdens Kerst en Pasen.

De docenten beeldende kunst zijn: Rebecca Siccama, Carla Veldhuis, Hanneke Visser, Joël de Bruijn en gastdocenten.

Theater & Beeldende kunst

Bij het gecombineerde hoofdvak theater & beeldende kunst krijgen studenten les in: toneel, fysiek theater (non-verbaal) en het schrijven van dramastukken. Hierbij worden allerlei technieken behandeld waaronder: stemgebruik, types creëren, monologen & dialogen, toepassing van humor,  tekstschrijven en storytelling. Er zijn gastlessen in mime, kindertheater en puppetry. Voor verdere invulling van de Beeldende vakken zie hierboven. 

Praktijk: Tijdens elk lesblok maken de studenten toneel- of mimestukken die zij opvoeren tijdens de creatieve dienst op school of in een andere gemeente. Daarnaast lopen de studenten stages waardoor zij optreden op verschillende externe locaties, en waarbij ze de gelegenheid krijgen om les te geven aan mensen uit de omgeving. Ook werken de studenten mee aan de vormgeving en uitvoeringen tijdens Kerst en Pasen.

Onze theaterdocenten zijn:  Birte Papenhausen, Peter Regelink, Arnaud Vandermeiren, Esther Meerholz, en gastdocenten.
Zij hebben enorm veel in huis om studenten te laten genieten van het vak.

12792115_10153701942949442_6609081995123178620_o

Dans & Theater

Bij het gecombineerde hoofdvak Dans & Theater krijgen studenten les in: moderne dans, klassieke dans en urban-contemporary. Bij moderne dans worden er verschillende stijlen aangeboden, zoals: Limon, Cunningham en floorwork. Iedere docent brengt daarbij zijn of haar unieke stijl mee naar de lessen. Studenten leren over choreografie (zowel solo als samen met anderen), improvisatie, partnering, aanbiddingsdans, voeding en anatomie.
Er zijn gastlessen in hiphop, mime, storytelling, jazz, en videografie en puppetry.  Praktijk: Elk les-blok leren en creëren studenten choreografieën die zij opvoeren tijdens de creatieve dienst op school of in een andere gemeente.

67505858_10215954299910705_662979956493516800_o

Daarnaast lopen de studenten stages waarbij zij optreden op verschillende externe locaties, en krijgen ze de gelegenheid om les te geven aan mensen uit de omgeving. Ook werken de studenten mee aan de vormgeving en uitvoeringen tijdens Kerst en Pasen.

Onze dansdocenten zijn: Birgit Juch, Alinda Paarhuis, Tabitha Sleats, Charlotte van Berkel en Jelina de Raadt. Zij staan te popelen om studenten het beste jaar van hun leven te geven.

Docenten & Team

Veel gestelde vragen

De studenten krijgen van woensdag tot en met zondag les.

Omdat exposities en voorstellingen veelal in een weekend plaatsvinden willen we studenten ook laten ervaren hoe het is om op die dagen juist actief met het vak bezig te zijn.

Het lesgeld van €4700 lijkt een groot bedrag maar komt neer op nog geen €25 per geboden lesdag. Hiervoor krijgt een student les, coaching en studiebegeleiding van professionals. We bieden een uniek en divers curriculum en geven hen ruime praktijk ervaring bij verschillende producties en optredens. Daarnaast betalen we huur en verwarmingskosten voor het gebruik van de locatie.  

De school is niet opgezet vanuit een kerk en is een zelfstandige organisatie met een overkoepelende stichting. Op onze school zijn studenten vanuit alle denominaties welkom.
De school heeft een samenwerkingsverband met De Bazuin familiekerk, waar de school tevens is gevestigd.

Nee. Er zullen zeker studenten zijn die na dit tussenjaar een kunstacademie willen volgen, maar er zullen ook studenten zijn die dit tussenjaar puur willen volgen voor hun eigen geloofs- en talentontwikkeling.
Er zijn verschillende onderzoeken die een tussenjaar onder de loep nemen. De onderzoeken laten ook zien dat een tussenjaar nemen bijdraagt aan de persoonlijk ontwikkeling. Jongeren hebben na een tussenjaar meer:

 • Zelfstandigheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Zelfvertrouwen
 • Zelfinzicht

Het blijkt dat jongeren op het gebied van studiekeuze:

 • Zekerder zijn over hun studiekeuze
 • Gemotiveerder zijn tijdens de studie
 • Betere resultaten behalen 
 • Minder vaak stoppen met hun studie.

Omdat wij in september 2023 voor het eerst zullen starten met ons fulltime onderwijs kunnen we nog niet zeggen hoe groot de groepen worden van de diverse hoofdvakken. Als er bij elk hoofdvak minimaal 3 studenten zich zouden aanmelden hebben zou dat mooi zijn.

Bij aanmelding 5 studenten kunnen we starten met onze fulltime school.

Studenten een week van tevoren een bijzonder verlof aanvragen voor een eerstelijns jubileum, bruiloft, (kinder) doop, opdragen of begrafenis/ crematie. Pas bij officiële toekenning hiervan zijn de studenten geoorloofd afwezig tijdens een lesdag

Studenten die een vraag hebben, tegen een probleem aanlopen of vastlopen in hun schoolproces kunnen terecht bij hun coach of onze studentenbegeleider. Daarnaast heeft I AM ook een  vertrouwenspersoon.

Voor het hoofdvak dans is het noodzakelijk dat je al enige leservaring hebt met dans.
We hebben geen toelatingseisen voor de vakken beeldende kunst en theater. 

Je mag een tussenjaar nemen wanneer je aan je kwalificatieplicht voldoet en minimaal 16 jaar bent. De overheid verwacht dus dat je minimaal een havo, vwo of MBO-diploma (niveau 2 of hoger) op zak hebt. Heb je dit niet op zak? Dan ben je minimaal tot je 18e verplicht om naar school te gaan.

Tijdens het studiejaar worden er een aantal boeken aanbevolen om te lezen.
Voor het vak beeldend vragen we studenten om zelf te zorgen voor kwasten/ penselen en palletmessen. Indien noodzakelijk voor de les vragen we studenten om zelf een groot schilderdoek aan te schaffen.  

Tijdens dit tussenjaar ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkelingsplan en leerdoelen. Deze stel je op in samenwerking met onze studentenbegeleider.  Wat wil jij na dit jaar geleerd, ontdekt en gepland hebben?

 • We kunnen samen een Portfolio voor een mbo of hbo kunst vakopleiding maken.
 • We zullen je voorbereiden op audities of toelatingsexamen voor jouw vervolgopleiding.
 • We stellen samen je CV op en beschrijven jouw (creatieve) competenties, project- / werkervaring en persoonsprofiel.
 • We werken samen aan een duidelijk stappenplan voor het starten van een art business of-bediening. 

De studenten zullen zelf voor een woonplek moeten zorgen als ze te ver wonen om heen en weer te kunnen reizen. Dit kan op kamers, maar natuurlijk ook bij familieleden of een gastgezin.