2024-2025

Tussenjaar

I AM Arts & Discipleship School is een tussenjaar voor jongvolwassenen van 17 tot 35 jaar, die hun relatie met God willen verdiepen en hun creatieve talent willen ontwikkelen.

Dit tussenjaar start in september 2024. Tot die tijd volgen wij een ander uitdagend programma
waarover wij je bij Art Education graag meer vertellen! 

Jouw plek?

I AM is de juiste plek voor jou als je creativiteit én geloof wilt combineren. In dit half jaar ga twee weekenden per maand intensief aan de slag met de discipline Beeldende Kunst. Je leert verschillende nieuwe technieken en bouwt een portofolio op door huiswerkopdrachten en met 6 werkstukken naar keuze.
Bij I AM leer je als student niet alleen creatieve vaardigheden en performen, maar ook om te dienen met jouw kunstvorm tijdens een creatieve dienst of een event. Daarnaast krijg je de kans om mee te werken aan onze jaarlijkse Arts Expo waar kunstenaars vanuit heel Nederland aan deelnemen.

Beeldende kunst

Op de vrijdag en de zaterdag krijg je les in de verschillende vormen en technieken van beeldende kunst. Naast de basistechnieken en verdieping op het gebied van  schilderen en tekenen zul je ook aan de slag gaan met 3D werken, installaties en fotografie. We maken af en toe een uitstapje naar het maken van je eigen vlag of in een fusion les puppetry waarbij jij jouw eigen puppet maakt en leert hoe je hiermee een verhaal kan vertellen. 
Al ons onderwijs wordt gegeven door vakdocenten.

Het complete lesprogramma is vanaf 1 mei in te zien op onze Art Education pagina.

In praktijk

Tijdens elke les krijg je huiswerkopdrachten mee waar je mee aan de slag gaat. Zo werk je aan het opbouwen van een portofolio. Elk semester werk je aan drie  eindopdrachten naar keuze.
Het eerste semester wordt afgesloten met een presentatie van de werken en feedback door een vakdocent. Aan het einde van het half jaar wordt er een kleinschalige expo georganiseerd voor mensen uit jouw eigen netwerk.  

Ook krijg je de unieke kans om mee te werken aan onze Arts Expo. Hier krijg je een kijkje achter de schermen, ontmoet je christelijke kunst professionals en luister je naar  inspirerende lezingen. 

Open lesdagen & Informatie avonden (online)

Kom kijken, luisteren én meedoen met een van de lesdagenbij I AM Arts & Discipleship School! Zo ervaar jij of dit jouw tussenjaar kan zijn! 

Op zaterdag 25 mei geven wij een les in verhalend  schilderen. Jij kunt GRATIS een deel van deze lesdag meemaken. Naast bijbelonderwijs het het creatieve vak nemen we ook de tijd om jou te informeren over ons tussenjaar en kan jij jouw vragen stellen. 

Een open lesdag is voor ons een combinatie van theorie en praktijk, van onderwijs en informatie.
Jij bent van harte welkom. Klik op de button hieronder om je aan te melden. 

Kan je NIET bij deze Open Lesdag aanwezig zijn, meld je dan aan voor een online informatie avond op Donderdagavond 2 mei of 6 juni  van 19 uur tot 20 uur.  Je ontvangt dan 2 werkdagen van tevoren een link naar de online meeting. 

De lesdagen....

 … zijn op vrijdag en zaterdag. We beginnen met uniek Bijbelonderwijs, met  onderwerpen die specifiek over God en Kunsten gaat. Dit onderwijs verwerken we in korte creatieve opdrachten,  zodat je dit beter kan begrijpen en leert toepassen op je eigen leven.

Op de vrijdag eten we gezamenlijk zodat wij elkaar als studenten en docenten op een andere manier leren kennen. Na de maaltijd is er tijd voor een korte terugblik op de lesdag.  

Zaterdag verdiepen we het onderwijs zowel vanuit Gods woord als in het creatieve vak. 
Tijdens de lesdagen ontvang je persoonlijke begeleiding van een van onze docenten en coaches om jouw te laten excelleren en groeien in jouw bestemming. 

Tijdens het halfjaar traject is er de mogelijkheid om met onze studiebegeleidster Jennifer Bakermans een gesprek in te plannen om je te helpen bij het maken van een studiekeuze na jouw tussenjaar. 

Lesgeld & inschrijven

Je kan kiezen om dit tussenjaar in een traject van 3 maanden te volgen of van een half jaar. De kosten voor het 3 maanden traject zijn €1249,- en voor het half jaar betaalt je €2498,-

Bij inschrijving t/m september 2024 krijg je 10% korting op het gehele bedrag.

Bij inschrijving dient het bedrag van €25,- te worden voldaan voor inschrijfkosten. Dit bedrag is niet te restitueren. 

Het lesgeld is inclusief materiaalkosten op de lesdagen. Voor de thuiswerkopdrachten zal je zelf materiaal moeten aanschaffen.

Omdat I AM niet een geaccrediteerde maar een particuliere school is kunnen studenten geen studiefinanciering en/of reiskostenvergoeding aanvragen.

Wil jij jouw creatieve droom tot leven brengen? 

Volg dan bij I AM het online lesprogramma Artist with a Mission!

Alvast kennismaken met ons onderwijs en verdere informatie ontvangen voor dit tussenjaar? Schrijf je dan in voor de open lesdag op 25 mei. 

Docenten & Team

Veel gestelde vragen

De studenten krijgen les op de vrijdag en de zaterdag.

Omdat exposities veelal in een weekend plaatsvinden willen we studenten ook laten ervaren hoe het is om op die dagen juist actief met het vak bezig te zijn.

Voor het lesgeld van €2498,- krijgt de student 13 weekenden les van een vakdocent, bijbelonderwijs, coaching en studiebegeleiding.

We bieden een uniek en divers curriculum en geven hen de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van een groot jaarlijkse Arts Expo. Daarnaast betalen we huur en verwarmingskosten voor het gebruik van de locatie.  

De school is niet opgezet vanuit een kerk en is een zelfstandige organisatie met een overkoepelende stichting. Op onze school zijn studenten vanuit alle denominaties welkom.
De school heeft een samenwerkingsverband met De Bazuin familiekerk, waar de school tevens is gevestigd.

Nee. Er zullen zeker studenten zijn die na dit tussenjaar een kunstacademie willen volgen, maar er zullen ook studenten zijn die dit tussenjaar puur willen volgen voor hun eigen geloofs- en talentontwikkeling.
Er zijn verschillende onderzoeken die een tussenjaar onder de loep nemen. De onderzoeken laten ook zien dat een tussenjaar nemen bijdraagt aan de persoonlijk ontwikkeling. Jongeren hebben na een tussenjaar meer:

  • Zelfstandigheid
  • Doorzettingsvermogen
  • Zelfvertrouwen
  • Zelfinzicht

Het blijkt dat jongeren op het gebied van studiekeuze:

  • Zekerder zijn over hun studiekeuze
  • Gemotiveerder zijn tijdens de studie
  • Betere resultaten behalen 
  • Minder vaak stoppen met hun studie.

Studenten die een vraag hebben, tegen een probleem aanlopen of vastlopen in hun proces kunnen terecht bij hun coach of onze studentenbegeleider. Daarnaast heeft I AM ook een vertrouwenspersoon.

We hebben geen toelatingseisen. 

Je mag een tussenjaar nemen wanneer je aan je kwalificatieplicht voldoet en minimaal 16 jaar bent. De overheid verwacht dus dat je minimaal een havo, vwo of MBO-diploma (niveau 2 of hoger) op zak hebt. Heb je dit niet op zak? Dan ben je minimaal tot je 18e verplicht om naar school te gaan.

Tijdens het tussenjaar kunnen er een aantal boeken aanbevolen worden om te lezen ter verdieping voor degene die daar behoefte aan hebben.
Voor de schilderlessen vragen we studenten om zelf te zorgen voor eigen kwasten/ penselen en palletmessen. Indien noodzakelijk voor de les vragen we studenten om zelf een groot schilderdoek aan te schaffen.  

Binnen het traject van een halfjaar is er de mogelijkheid om met onze studiebegeleidster een gesprek in te plannen over de uitstroom mogelijkheden en daarover advies te krijgen.

Toen wij de droom ontvingen om een creatieve school te starten was het een school waarin deze 3 disciplines werden gegeven: beeldende kunst, theater en dans.

We zijn al een aantal jaar bezig en hebben tot nu toe alleen parttime kunnen draaien. Hier zagen wij dat de beeldende kunst lessen goed bezocht werden. Daarom hebben we besloten om met enkel het beeldende vak ons tussenjaar te beginnen. Op deze manier is de kans veel groter dat we kunnen starten.

Het is nog steeds onze visie om uiteindelijk een volledig tussenjaar met meerdere disciplines te kunnen aanbieden.